Regels/Wetgeving in het Buitenland deel1

Handig om te weten als u op vakantie een Scooter of Brommer wil huren, maar ook als u een rond rit door Europa wilt maken.

Het is per land in gedeeld om het beetje overzichtelijk te houden.

 

Bromfietsrijbewijs buitenland

Een Nederlands bromfietsrijbewijs is niet altijd geldig in het buitenland. Voor de juiste regels kunt u contact opnemen met de ambassade van het betreffende land.

Bromfietsrijbewijs niet in internationale rijbewijs

In sommige landen buiten de Europese Unie (EU) is een internationaal rijbewijs verplicht als u aan het verkeer deelneemt met een motorvoertuig. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw rijbewijs in meerdere talen. Over het bromfietsrijbewijs zijn internationaal geen afspraken gemaakt. Bromfietsrijbewijzen van verschillende landen worden onderling niet erkend. Het heeft daarom geen zin het bromfietsrijbewijs op te nemen in het internationale rijbewijs.

 

Algemene Eisen: Bromfiets:Onze Europese bromfietsen moeten voldoen aan Europese eisen, die aan een bromfiets zijn gesteld. Die zijn vrij uniform. Voor de Nederlandse bromfiets staan die Europes eisen vertaald omschreven in de Regeling voertuigen.
Er zijn permanente eisen gesteld voor de bromfiets afzonderlijk en afzonderlijke permanente eisen voor de aanhangwagen achter de bromfiets.
Bovendien zijn er eisen gesteld voor het gebruik van de bromfiets zelf en afzonderlijke eisen voor het gebruik van de combinatie bromfiets met aanhangwagen. Dat geldt hoofdzakelijk voor de massa (gewicht) en de afmetingen van de lading, de verlichting en de koppeling tussen bromfiets en aanhangwagen.Europa kent twee soorten bromfietsen volgens het kentekenbewijs. Met een maximum constructie-snelheid van 25 km/h en van 45 km/h. Met een in Nederland geregistreerde bromfiets, die uiteraard voldoet aan de Europese eisen, kun je deelnemen aan het internationaal verkeer.In het buitenland zijn vrijwel altijd de volgende zaken verplicht.
–  Rijbewijs
–  Kentekenbewijs
–  Bewijs van verzekering van het voertuig (Groene kaart)
–  Helmplicht (ook voor de snorfiets)
–  Dimlicht voeren, ook bij dag.
–  Het verboden te rijden op autowegen en autosnelwegen.

Afwijkende regels, met betrekking tot de plaats op de weg, worden afzonderlijk per land vermeld.

Nog even een tip gaat u naar het buitenland check hoe u benzine daar heet via brandstofwijzer